Interieurinrichting

Advies bij bouwen en interieur

Door - Tom Cosyns

Accentmuur creëren: tips en ideeën

 

Een accentmuur kan echt het verschil maken in je  of een andere kamer in je huis. Het idee is om deze muur eruit te laten springen met een unieke look, die anders is dan de rest. Je kunt dit op verschillende manieren doen: door het te schilderen in een opvallende kleur, of door speciale panelen te installeren. Je kunt eventueel een ladderlift huren Antwerpen als je grote panelen naar de slaapkamer wilt laten brengen. Hoe dan ook, hier zijn wat tips en ideeën.

Kleurkeuze en afwerking van de accentmuur

Je wilt natuurlijk de perfecte kleur en finishing touch voor je accentmuur kiezen. Dit hangt echt af van wat voor stijl je hebt in je huis, hoe groot de muur is en natuurlijk wat je zelf mooi vindt. Als je een kleine muur hebt, is een glanzende verf een goede keuze. Dit houdt het subtiel en trekt niet te veel aandacht weg van de rest van je kamer. Voor een grotere muur kun je beter gaan voor een matte kleur. Die ziet er zachter en warmer uit. Wil je iets groots doen? Kies dan voor lichte kleuren op grote muren. En als je een kleine muur echt wilt laten opvallen, ga dan voor een felle, opvallende kleur.

Effecten van een accentmuur

Denk goed na over het effect dat je wilt bereiken met je accentmuur. Als je een breder gevoel in je ruimte wilt, is een accentmuur aan de achterkant perfect, vooral in grote woonkamers met lange muren. Wil je de kamer langer laten lijken? Kies dan voor een accent aan de zijmuur. En als je een gezellige, knusse sfeer wilt, kun je twee kleine muren tegenover elkaar een accentkleur geven. Oh, en vergeet het plafond niet! Een contrasterende kleur daar kan ook een supergaaf en uniek effect geven.

Spiegels en wandlampen

Geen zin om te schilderen of de muur te bedekken? Denk dan eens aan spiegels. Ze kunnen een saaie muur in no-time opfleuren en geven meteen iets extra’s aan je interieur. En wat dacht je van wandlampen? Die kunnen ook echt iets bijzonders toevoegen aan je kamer. Kijk bijvoorbeeld eens naar handgemaakte wandlampen uit India. Die zijn er in allerlei kleuren en stijlen en kunnen prachtige patronen op je muur toveren, wat een prachtige verlichting geeft in je ruimte.

Creatieve muurdecoratie

Buitenkleden of schalen zijn ook echt uniek als decoratie. Buitenkleden aan de muur ophangen is een originele manier om je muur een compleet nieuwe look te geven. En schalen aan de muur, of je nou kiest voor één grote of een mix van verschillende maten en materialen, zijn echte blikvangers. Of wat dacht je van kralengordijnen als muurdecoratie? Die geven je kamer een unieke, kleurrijke en originele uitstraling. Hoe ga jij je muur aanpakken?