Interieurinrichting

Advies bij bouwen en interieur

Door - Tom Cosyns

Dit kun je allemaal doen met jouw zolderruimte

Veel mensen gebruiken de zolder als opbergplaats voor spullen of andere zaken die niet dagelijks worden gebruikt. Dit kan natuurlijk handig zijn wanneer je hier geen andere ruimte voor hebt. Maar misschien overweeg je wel om jouw zolderruimte anders in te delen, of ben je op zoek naar extra vierkante meters die je kunt gebruiken voor nieuwe kamers in je woning. In dit geval is een zolderrenovatie een goede oplossing. Met een zolderrenovatie kun je gemakkelijk een of meerdere extra kamers laten bouwen in je woning. Daarnaast kan de zolder tijdens de renovatie zeer goed worden geïsoleerd. In deze blog lees je meer over wat je allemaal kunt doen met de ruimte op zolder.

Een kantoorruimte bouwen

Werk je regelmatig thuis of heb je een eigen bedrijf? Of vind je het gewoon fijn om een aparte ruimte in huis te hebben voor de computer en andere administratieve zaken? Dan kun je overwegen om een kantoortje te laten bouwen op zolder. Tijdens een renovatie kunnen er eenvoudig wanden en deuren worden geplaatst waardoor er een extra kamer ontstaat. Deze kamer kun je dan vervolgens gebruiken als werkruimte of eventueel studeerruimte. Het voordeel van deze ruimte is dat je minder snel gestoord zult worden en je echt even kunt afzonderen van de rest van de woning.

Een extra slaapkamer bouwen

Ben je bezig met gezinsuitbreiding en kom je wat ruimte te kort? Of wil je graag een extra logeerkamer in huis maken? Dan is het natuurlijk mogelijk om een extra slaapkamer te laten bouwen op zolder. Door de zolder goed te laten isoleren is deze ruimte zeker geschikt voor slaapkamers. Daarnaast kunnen er eenvoudig ramen en deuren worden gemonteerd. Het is zelfs mogelijk om een dakkapel te laten plaatsen. Dit kan aan beide kanten van de woning, zodat beide kamers een dakkapel hebben. Hierdoor zorg je voor wat meer natuurlijk lichtinval en dit is natuurlijk erg prettig in een slaapkamer. Wanneer de zolder groot genoeg is kun je er zelfs voor kiezen om twee aparte slaapkamers te laten maken. Zo benut je de ruimte in je woning optimaal en hoef je voorlopig nog niet te verhuizen.