Interieurinrichting

Advies bij bouwen en interieur

Door - Tom Cosyns

Elektrisch slot plaatsen na verbouwing

Slotenmaker David

Nadat je je huis een grondige verbouwing hebt gegegeven is het verstanding om je sloten te laten vervangen. Misschien heb je verouderde sloten waarvan criminelen goed weten hoe ze er mee moeten handelen. Of heb je een lange tijd verbouwers over de vloer gehad die dezelfde sloten hebben gebruikt? Om deze reden kun je er voor kiezen een slotenmaker in de hand te nemen. Dit keer ben je opzoek naar nieuwe elektrische sloten, maar waar zou je zo een slot kunnen kopen? Een voorbeeld van zo een bedrijf is Slotenmaker David. In deze blog gaan we kijken naar de voor- en nadelen van een geavanceerd elektronisch slot

De voordelen van een elektrisch slot

Hoewel er heel wat verschillende merken zijn, gaan we in dit artikel met een generaliserend oog kijken naar het elektrische slot. Ten opzichte van normale sloten, hoef je met een elektrisch slot geen tijdelijk slot meer te zetten als je je huis laat verbouwen. Je kunt bijvoorbeeld een tijdelijke code instellen die voor een bepaalde periode geldt. Dit betekent dat de arbeiders van het bedrijf voor een bepaalde periode of tijd binnen je huis kunnen komen. Als de periode van het verbouwen voorbij is, dan kun je deze functie voor hen weer uitzetten. Daarnaast behoort het verliezen van je sleutels tot de verleden tijd. Met het elektrische slot kun je er ook voor kiezen om geen sleutels meer te aanvaarden. Mocht je toch een slot met een pasje willen, dan kun je bij misbruik deze in het beheer eenvoudig uitzetten.

Wat zijn de nadelen van een elektrisch slot?

Doordat het zetten van een elektrisch slot meer tijdsintensief is, is het bedrag op korte termijn bijvoorbeeld hoger als bij het zetten van een eenvoudig penslot. Op lange termijn zal het geld schelen want je hoeft het elektrische slot in principe niet te vervangen. Pas als je misschien een mooiere update van je slot hebt gezien kan het zijn dat je een nieuw slot zou willen, maar dit heeft niets te maken met een achteruitgang in veiligheid. Daarnaast moet je goed nadenken over het merk elektrische slot dat je wilt kopen. In eerste instantie lijken goedkope merken beter te zijn, maar ze zijn vaak vatbaarder voor hackers. Duurdere sloten hebben vaak een service van het bedrijf erbij die je kunnen helpen met eventuele problemen.