Interieurinrichting

Advies bij bouwen en interieur

Door - Tom Cosyns

Genieten met een hangmat in huis

Genieten met een hangmat in huis

Wil je een plek in huis inrichten waar je echt tot rust kunt komen, en misschien wel het vakantiegevoel kunt creëren? Een hangmat kopen kan dan een goede optie zijn. Door een hangmat verandert jouw leefruimte in een droominterieur – letterlijk en figuurlijk. Bevestig een hangmat, en haal de ultieme ontspanning in huis!

Binnen en buiten

Een hangmat kan in principe overal bevestigd worden. In de tuin kan natuurlijk altijd, zodat je op zonnige dagen heerlijk in de hangmat weg kunt dromen. Maar ook voor binnen is een hangmat geschikt. Alles wat nodig is, zijn een paar beugels aan de muur om hem aan op te kunnen hangen. Wie geen beugels aan de muur wil bevestigen kan kiezen voor een hangmatstandaard, die je kunt plaatsen waar je wilt. Bovendien is een hangmat heel eenvoudig op te bergen. Haal hem van de haken af, vouw hem op, berg hem op en het is al klaar. Daardoor is een hangmat ook geschikt voor kleinere ruimtes, en dus eigenlijk van toepassing op elk interieur.

De juiste plek kiezen

Bedenk bij het kiezen van de juiste plek voor de hangmat waar je de rustplek wilt creëren. Wil je straks in de zon liggen, of juist in de schaduw? Houd er rekening mee dat je de mat niet te strak hangt. Er moet immers genoeg ruimte zijn voor de ligkuil om diep genoeg te kunnen liggen. Deze ligkuil is nodig om het liggen comfortabel te maken. Zoek dus een plek waar ruimte is voor een ophanghoek van circa dertig tot vijftig graden.

Mooi bij het interieur

Is de mat eenmaal opgehangen, zul je merken dat het de tuin of ruimte ook op kan fleuren.  Hangmatten zijn meestal vervaardigd van biologisch katoen, wat niet alleen duurzaam en comfortabel is maar ook mooi staat. Ze zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleurencombinaties en patronen: van klassiek tot opvallend, en van stijlvol tot uniek.

Onderhoud

Om te zorgen dat de hangmat een aanwinst voor het huis of de tuin blijft, is het wel zaak om hem te onderhouden zodat hij mooi blijft. Het beste is om bij het wassen alleen warm water te gebruiken. Gebruik nooit bleekmiddelen of chemische reinigingsmiddelen, want daardoor kan de mat beschadigen en verkleuren. Mocht het toch nodig zijn om te wassen met een schoonmaakmiddel, gebruik dan groene zeep. Groene zeep maakt goed schoon, maar zorgt wel dat de kleur behouden blijft.