Interieurinrichting

Advies bij bouwen en interieur

Door - Tom Cosyns

Hoe bouw je een veranda schuifdak

Voordat u besluit om een veranda schuifdak te bouwen, overweeg dan de kosten. Afhankelijk van het materiaal en de vorm van uw veranda, kan het kosten $ 400 tot $ 1.600 om het dak te installeren. Bovendien, de arbeid die nodig is om een veranda dak te installeren varieert aanzienlijk, afhankelijk van het gebruikte materiaal. Hieronder vindt u enkele tips om in gedachten te houden tijdens het bouwen van een veranda schuifdak. Om ervoor te zorgen dat u niet uiteindelijk meer geld uitgeven dan nodig is, kunt u het project op jezelf nemen.

Kosten van veranda schuifdaken

De veranda dak moet overeenkomen met de algehele stijl van uw huis. Er zijn veel verschillende soorten materialen die u kunt gebruiken. De meeste mensen passen het dak van hun veranda aan de algehele stijl van hun huis aan. Het kan ook verschillen in materiaal of helling ten opzichte van het dak van het huis. Als u op zoek bent naar een eenvoudig afdak, kunt u ceder shingles of shakes gebruiken. Deze soorten daken zullen meestal minder kosten dan metaal, maar kunnen meer onderhoud vergen dan een metalen dak.

Als u op zoek bent naar een moderne, eigentijdse look, glas is een populaire keuze. Ze helpen de regen van de veranda af te houden, maar belemmeren het uitzicht niet. Het dak wordt ook meestal ondersteund door grote metalen palen, die de eigentijdse uitstraling versterken. Daarnaast kunt u ook overwegen om een rok aan uw veranda toe te voegen, die de ruimte onder het dak bedekt. Hoewel rokken niet functioneel zijn, zien ze er wel goed uit. Ze zijn er ook in veel verschillende materialen en prijzen.

Veranda’s variëren in prijs, en de kosten van materialen zal afhangen van uw project. Veranda’s zijn een complex project. Ze vereisen een team van specialisten. Sommige professionals zijn gespecialiseerd in steen, beton, en metselaars. Deze professionals werken samen om uw project te voltooien. De arbeidskosten zullen afhangen van het soort materiaal dat u gebruikt. Porches zijn niet goedkoop te bouwen, dus je moet bereid zijn om te betalen voor de arbeidskosten ook.

Daken van veranda’s zijn duurder dan terrassen. Veranda’s vereisen veel meer funderingswerkzaamheden dan terrassen. Veranda’s worden vaak gebruikt om te dineren, te ontspannen en te entertainen. Veranda’s bieden ook het voordeel van een dak. Maar er is nog een verschil tussen terrassen en veranda’s. Als u een terras bouwt, moet u een fundering maken die sterker is dan bij een veranda.

Materialen

U kunt uw eigen veranda bouwen met standaard timmerhout. De wanden van een veranda bestaan meestal uit 2×4 balken, met horizontale banden van 2×4 balken die het ontwerp interessanter en steviger maken. Een handgebouwd spant rust bovenop deze muren, dus de spanten moeten gelijkmatig verdeeld zijn. Een rollend steigersysteem is handig om hoge ruimtes te bereiken. Met al deze materialen komt u een heel eind bij het bouwen van een stevige, aantrekkelijke veranda.

Als u liever een meer stijlvolle cover, kunt u ook overwegen de bouw van een metalen dak veranda. Er zijn vele soorten metalen dak veranda covers, met inbegrip van verticale gefelste panelen, gestempeld metalen dakbedekking, en gegolfd metaal. Maar wees bereid om veel geld uit te geven voor dit dak. Deze zijn niet voor de zwakkeren van hart, dus het is het beste om een professional te raadplegen om ervoor te zorgen dat u iets bouwt dat veilig en duurzaam is.

Kolommen

Als u een nieuwe glazen schuifdeur op uw veranda installeert, moet u een frame rond de kolommen bouwen. Dit gebeurt in twee delen: de basiseenheid en de reling. De basisconstructie moet aan de open zijde om de zuil worden gewikkeld, en de reling moet om de twee andere zijden worden gewikkeld. U kunt spijkers of houtlijm gebruiken om elk deel aan de kolom te bevestigen. Volg de instructies van de fabrikant.

Installeer de kolomdozen met L-beugels. De kolommen worden aan de veranda bevestigd met voorgeboorde gaten in het beton. Gebruik houtschroeven van 1” of betonankers om ze aan de veranda vast te maken. Bevestig vervolgens de L-beugels aan de 1×8 planken voor en achter. Zodra de kolommen zijn bevestigd, kan de laatste kant worden afgewerkt. U gebruikt twee 1/2”-portiekschroeven om de beugels aan de plafondbalk te bevestigen.

Kies de kolommen zorgvuldig. Een stevige sokkel met ventilatiesleuven vermindert het risico dat water langs de schacht omhoog loopt. Aluminium of kunststof sokkels zijn een goede keuze. Denk bij het bouwen van een constructie altijd aan de veiligheid. Als u geen elektricien bij de hand hebt, huur dan iemand in om het te doen. Het laatste wat u wilt is een ongeluk! Er zijn honderden soorten zuilen voor veranda schuiven. Dus, welke zijn geschikt voor u?

Het materiaal dat u voor de kolommen gebruikt, bepaalt hoe ze in uw huis passen. Sommige materialen, zoals hout, zijn gevoeliger voor extreme weersomstandigheden dan andere, dus u moet een kolom kiezen die sterk genoeg is om de weersomstandigheden te weerstaan. Gelukkig zijn er tal van duurzame opties beschikbaar om uw veranda er geweldig uit te laten zien. Als u eenmaal hebt besloten over het materiaal en de grootte, moet u de kolommen installeren om de structuur te voltooien.

Leuningen

Er zijn veel voordelen aan het bouwen van uw eigen veranda balustrades, maar het eerste wat u moet onthouden is het volgen van de bouwvoorschriften. Deze regels zullen u helpen de structurele integriteit van uw balustrade te waarborgen. Een slecht geconstrueerde reling kan een bedreiging vormen voor uw leven, dus zorg ervoor dat de materialen van goede kwaliteit zijn. Een bekwame timmerman kan uw project zonder problemen voltooien en hij of zij kan de juiste materialen gebruiken om uw balustrade jarenlang te laten meegaan.

Composiet balustrades zijn een populaire keuze. Composiet balustrades zijn gemaakt van een mengsel van houtvezels en kunststof en worden geëxtrudeerd in verschillende vormen. De houtvezels zorgen voor sterkte en stabiliteit, terwijl het plastic de houtvezels beschermt. De meeste thuiscentra voorraad een of twee merken van composiet leuningen, en kan bestellen extra indien nodig. Elk merk heeft een lichtjes verschillend ontwerp en selectie van kleuren. Sommige composietbalustrades zijn hol, terwijl andere massief zijn. Elk systeem wordt geleverd met installatie-instructies.

Een dikke, horizontale reling ziet er mooi uit op een veranda. Houten balustrades zijn ook stevig genoeg om een met bloemen gevulde bak te ondersteunen. Een andere populaire keuze is een smeedijzeren reling. Deze zijn een geweldig DIY project en zien er duurzaam uit. Als je geen ervaring hebt in houtbewerking, overweeg dan het gebruik van een downloadbaar houtbewerkingsplan om je door het proces te leiden. Zodra u uw veranda leuningen hebt voltooid, zult u zich zekerder voelen en klaar voor het volgende project.

Als u van plan bent om nieuwe balustrades op uw veranda te installeren, zorg er dan voor dat u hout van hoge kwaliteit gebruikt dat bestand is tegen rot. Het moet ten minste 200 pond gewicht kunnen dragen zonder te buigen of te breken. Het moet stevig genoeg zijn om te voorkomen dat er schade aan de veranda wordt toegebracht. Een goede keuze zal lang meegaan. Als u renovatiewerkzaamheden uitvoert, kunt u overwegen deze methoden te gebruiken om wat stijl aan uw terras toe te voegen.

Kosten voor het bouwen van een afgeschermde veranda

Je hebt je waarschijnlijk afgevraagd: Hoeveel kost het om een afgeschermde veranda met uw eigen dak te bouwen? Dat hangt af van het type dak dat u kiest, hoe uitgebreid de voorzieningen zijn, en welke materialen u nodig hebt. De grootte van de veranda is ook van invloed op de kosten. Grote veranda’s met voldoende ruimte voor maximaal tien personen zijn duurder dan kleine, afgelegen veranda’s.

De materialen die u gebruikt zullen een groot deel van de kosten bepalen. Drukgeïmpregneerd hout is goedkoop, maar hardhout doet de kosten snel stijgen. Ook composietmaterialen zijn duurder dan goedkope houtsoorten, maar ze rotten niet en vergen weinig onderhoud. De hogere kwaliteit materialen zullen echter ook de prijs van de veranda verhogen, maar het zal het extra geld waard zijn.

U kunt ook een bestaande porch of patio ombouwen tot een screen-in porch. Als uw porch al is uitgerust met ramen en horren, kunt u geld besparen door daarvan af te bouwen. Naast het besparen op de vloer, kan het afbouwen van een bestaande porch u ook geld besparen op de structurele basis en isolatie. Zorg er echter wel voor dat u een professional inhuurt voor het dak. U zult een professional willen inhuren om u te helpen met uw plannen.

De kosten van de materialen kunnen ook variëren, afhankelijk van of u elektrische bedrading voor een televisie of een ventilator wilt toevoegen. Als u van plan bent om uw veranda te gebruiken als een leefruimte buiten, zult u meer bedrading nodig hebben dan een eenvoudige lamp en ventilator. Elektrische bedrading is ook nodig als u meer dan één verwarmings- of koelunit wilt installeren. Het toevoegen van een looppad en patio zijn ook mogelijk voor dit budgetvriendelijke project.

Wat is een schuifpui?

Een schuifpui of ook een schuifdeur genoemd zijn meestal twee-paneel ontwerpen met een stationaire paneel en een beweegbare paneel. Deze deuren kunnen worden gemonteerd op een spoor onder of opgehangen aan een spoor boven. Sommige van deze deuren schuiven in een ruimte die parallel loopt met de wand. Andere types van schuifdeuren zijn bypass en middenopening. Schuifdeuren worden vaak gebruikt als douchedeuren, glazen deuren, kastdeuren, ruimteverdelers en bestelwagens. Volkswagen’s Fridolin had schuifdeuren van 1964 tot 1974