Interieurinrichting

Advies bij bouwen en interieur

Door - Tom Cosyns

Musthaves voor een tienerkamer

De overgang van een kind naar tiener is niet niks. Jouw kind komt in een compleet andere fase van zijn leven en heeft daarom ook andere dingen nodig. De eigen slaapkamer mag dan ook wel eens flink onder handen genomen worden. Het voordeel aan een tiener is: ze worden al wat volwassener en het onder handen nemen van die slaapkamer kunnen jullie prima samen doen. Sterker nog, ze willen waarschijnlijk niet dat je zonder hun toestemming van alles gaat aanpassen. Dit zijn vier musthaves voor een tienerkamer.

Een hangplek

Jouw tiener zit waarschijnlijk een groot deel van de tijd niet meer beneden bij jullie, maar heeft veel meer behoefte aan zijn eigen ruimte. Creëer dus een plek waar hij even tot rust kan komen en eventueel ook vrienden kan ontvangen zonder dat iedereen op het bed moet zitten. Zet een leuke bank of luie stoel neer, koop een fijne poef of een hangmat op staanders.

Een hoogslaper

Probeer de ruimte in de slaapkamer van jouw tiener zo efficiënt mogelijk in te richten, zodat jouw kind zo veel mogelijk ruimte voor zichzelf heeft. Een hoogslaper biedt de mogelijkheid om de ruimte onder het bed ook te kunnen gebruiken. Je kunt hier bijvoorbeeld kleren opbergen, een bureau plaatsen of zelfs een bank (eventueel met een TV). Het heeft ook wel wat knus en gezelligs om in een soort hokje onder je bed op de bank te zitten immers.

Een lekker bureau

Jouw tiener heeft meer huiswerk dan voorheen en zal dit bij voorkeur niet aan de keukentafel maken, waar het hele gezin omheen drentelt. Zorg dus voor een fijn ruim bureau, idealiter met wat ladekasten waar ook schoolspullen in bewaard kunnen worden. Heb je genoeg ruimte? Kies dan voor een zit-sta bureau. Dit is super ergonomisch!

Een grote spiegel

Uiterlijk en kleding wordt belangrijker voor een tiener. Dat is logisch, want in deze fase van hun leven beginnen ze met het ontwikkelen van een nieuwe en eigen identiteit. Zorg daarom voor een grote spiegel waarin het hele lichaam te zien is, zodat jouw kind voor het naar school gaat even goed zijn of haar outfit kan checken en helemaal als zichzelf voor de dag kan komen. Welke spullen moet jij nog halen?