Interieurinrichting

Advies bij bouwen en interieur

Door - Tom Cosyns

Opslagprijzen Gorinchem – Hoe u geld kunt besparen op uw opslagkosten

opslagruimte w

Het opslaan van je spullen kun je op een aantal verschillende manieren doen. Dit kun je doen door het huren van een garagebox, maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de spullen bij je thuis op te slaan. Echter heb je hier dan wel de ruimte voor nodig, zoals bijvoorbeeld een garagebox. Omdat de prijzen voor het  huren van een opslag flink in de papieren kunnen lopen, hebben we een aantal handige tips hoe jij hierop kunt besparen. Vooral in de huidige tijd, waarin alles relatief duur is geworden, is het wel prettig dat je hier enigszins de kosten kunt drukken. Wel is het goed te weten dat het belangrijk is om niet in te leveren op veiligheid, maar daarover later meer.

Weet hoeveel ruimte je nodig hebt

Wanneer je voornemens bent je spullen op te slaan, omdat je gaat verhuizen, dan is het wel belangrijk dat je weet hoeveel ruimte je nodig hebt. Het is zonde om een opslag te huren van 25 vierkante meter, terwijl je ook met 15 vierkante meter prima uit de voeten kunt. De Gorinchem kosten voor opslagruimte worden namelijk mede bepaald door de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt. Zorg er daarom dus ook voor dat je weet wat je ongeveer nodig hebt. Dit kun je doen door de spullen die je wilt opslaan vooraf op te meten. Vooral wanneer het om meubels gaat, is er een reële inschatting te maken van het aantal vierkante meters dat je verwacht nodig te hebben. Dus wil je niet teveel betalen, dan is de juiste afmeting een absolute must.

Huur niet langer dan nodig

Huur jij een opslagruimte bij Helmond experts voor opslagruimte, dan is het belangrijk vooraf te weten hoe lang je de ruimte nodig hebt. Soms kan het heel goed zijn dat je een contract moet tekenen voor een looptijd van een jaar. Dan is het goed te weten dat je beter voor een water duurdere partij kunt kiezen, waarbij je de mogelijkheid hebt om het per maand op te zeggen. Ook is het goed om te onderhandelen over de eventuele prijs van de ruimte. Stel dat je na een maand of twee ineens een stuk minder ruimte nodig hebt, dan is het wel fijn te weten dat je bijvoorbeeld naar een kleinere opslag kunt verhuizen. De kosten voor een kleinere opslag liggen natuurlijk een stuk lager, waardoor je bespaart.

Vergelijk meerdere partijen

Een belangrijke stap om te nemen, is het vergelijken van meerdere partijen. Bij voorkeur minimaal drie. Dit geeft je namelijk inzicht in de kosten en geeft je ook de mogelijkheid om te onderhandelen. Op het moment dat partij A een stuk duurder is dan partij C, kan dit er misschien voor zorgen dat ze wat water bij de wijn willen doen. Let echter wel op dat gemak ook van belang is. Dus hoe ver is de opslag van je huis en heb je 24/7 toegang? Allemaal zaken om rekening mee te houden dus!