Interieurinrichting

Advies bij bouwen en interieur

Door - Tom Cosyns

Tips voor als je een puppy in huis neemt

Een puppy in huis nemen is natuurlijk erg leuk en gezellig, maar er zijn een paar dingen die belangrijk zijn om aan te denken als je een puppy in huis neemt. In dit artikel geven we je een paar tips voor als je een puppy in huis neemt. Met deze tips ga je goed voorbereid het avontuur met je nieuwe puppy aan en kun je hem of haar de beste tijd in zijn nieuwe huisje geven.

De beste hondenvoeding voor je puppy

Goede puppyvoeding is belangrijk als je voor een puppy gaat zorgen. Een puppy heeft veel energie nodig dus daarom is genoeg vet en mineralen belangrijk in het voedsel. Houd ook altijd in de gaten dat je puppy genoeg water drinkt en vitamines binnenkrijgt. Ook puppy’s kunnen ergens allergisch voor zijn. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan uitslag of dunne ontlasting na een bepaald soort voeding. Merk je dit bij je puppy, kies dan bijvoorbeeld voor hypoallergene hondenvoeding. Koop altijd hondeneten van goede kwaliteit.

Een fijne hondenmand om in te liggen

Onze tweede tip is om een goede hondenmand te kopen. In de hondenmand zal je puppy veel terugtrekken en ook lekker willen slapen en daarom is een fijne mand belangrijk. Bedenk je welke ras puppy je hebt en tot hoe groot deze nog zal groeien, dan kun je op basis daarvan een hondenmand kopen waar de hond sowieso de eerste paar jaar in zal passen.

Leuke speeltjes voor je puppy om in te bijten

Puppy’s staan er bekend om veel te bijten in de eerste maanden. Je wilt natuurlijk niet dat al je meubels en kussens kapot worden gebeten, dus daarom is onze derde tip ook om leuke speeltjes voor je puppy te kopen waar hij of zij in kan bijten. Hiervoor zijn speciale speeltjes te vinden die niet snel kapot zullen gaan. Hier kun je lieve puppy dus naar alle levenslust in blijven bijten.