Interieurinrichting

Advies bij bouwen en interieur

Parket is één van de meest gekozen vloersoorten. Dat is niet zo vreemd want een parketvloer is voor elk huis geschikt, het is makkelijk schoon te houden, oogt warm en gezellig en het is er in diverse stijlen en kleuren.

Soorten parket

Er zijn heel veel verschillende soorten parket, zo heb je massief of traditioneel parket, samengesteld parket, verouderd parket en fineer parket.

Alle parketvloeren zijn vervolgens ook weer verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals teak, eik, esdoorn, kastanje en nog veel meer.

Om u te helpen een keuze te maken, hebben we hieronder heel beknopt de verschillende soorten parket besproken.

Samengesteld parket

Deze parketvloer bestaat uit meerdere lagen, meestal drie. De onderste laag bestaat uit multiplex, de middenlaag uit massief hout en de massieve bovenlaag is ongeveer 2,5 tot 6 mm. Door deze lagen trekt het parket minder snel krom.

Massief parket

Een massieve parketvloer heeft maar 1 laag en meestal wordt er dan ook een ondervloer gebruikt.

Fineerparket

Een fineer parketvloer bestaat ook uit meerdere lagen, maar bij fineer is de bovenlaag dunner. Hierdoor is deze parketsoort vaak ook wat goedkoper. De onderlaag bestaat uit HDF of MDF.

Prijs parket

Natuurlijk zijn bij elke handelaar de parketprijzen anders maar een parketvloer is over het algemeen vrij duur. Maar daartegenover staat dat een goede parketvloer jaren meegaat; het is de investering dus wel waard!

Het hangt een beetje van de houtsoort af, maar u kunt ongeveer rekenen op een parketprijs van tussen de €45 tot €90 per vierkante meter.

Daar komen nog wel extra kosten bij voor het leggen en dergelijke. Als u de vloer zelf legt, bent u uiteraard een stuk voordeliger uit. Laminaat, nepparket zou je kunnen zeggen, is veel goedkoper, maar gaat dan ook veel minder lang mee en heeft ook minder uitstraling.

Een parketvloer is dus een goede investering voor een mooi interieur! Vind het goedkoopste parket door het vergelijken van offertes van parket!

linkbuilding
gratis linkbuilding
handmatige linkbuilding
linkbuilding 2020
seo linkbuilding tips
linkbuilding belgië
linkbuilding bureau
linkbuilding agentur
linkbuilding tarieven
linkbuilding voorbeeld
linkbuilding diensten
linkbuilding uitbesteden
linkbuilding 2018
linkbuilding bedrijf
linkbuilding campagne
linkbuilding cursus
linkbuilding pakket
linkbuilding spanje
linkbuilding specialist
linkbuilding websites