Interieurinrichting

Advies bij bouwen en interieur

Er bestaan verschillende soorten trappen als we het hebben over de vorm van een trap. Voor u overgaat tot de aankoop van een trap, is het aan te raden om na te denken over de vorm van de gewenste trap. Moet de trap bij het interieur van uw woning passen? Of moet de trap vooral praktisch zijn?

Hebt u veel ruimte in uw woning of bent u op zoek naar een ruimtebesparende trap? Als u heel weinig ruimte hebt om de trap te plaatsen, is bijvoorbeeld wenteltrap of draaitrap aan te raden.

De traditionele trap is de rechte steektrap. Dit is een trap dat weinig ruimte inneemt in uw woning. Bovendien is dit soort trap ook zeer makkelijk beloopbaar.

Daarnaast is er de kwartdraaitrap. Dit is een trap met boven of onderaan een draaiing in de trap. Dit soort trap is sierlijker dan een rechte steektrap, maar wel minder veilig. De treden van een kwartdraaitrap zijn verdreven treden, wat de trap minder veilig maakt.

Wat een andere mogelijkheid is, is de bordestrap. Dit is een combinatie van twee rechte steektrappen met daartussen een rustvlak of ook wel bordes genoemd. Dit is een zeer veilige trap waar geen verdreven treden worden gebruikt.

De wenteltrap of draaitrap is een sierlijke trap die weinig ruimte inneemt in uw woning. Een nadeel van de wenteltrap is wel dat dit een onpraktische trap is, die voor ongemakken kan zorgen bij het verhuizen.

In het algemeen zijn ruimtebesparende trappen ideaal als u zeer weinig plaats hebt voor uw trap. Toch zijn ze meestal niet makkelijk beloopbaar en dus niet ideaal als u de trap vaak zal moeten gebruiken.